Avustukset

Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr. voi myöntää lahjoja, avustuksia ja apurahoja näkövammaisille suomalaisille. Näkövammaiseksi luokitellaan henkilö, jonka näkövamman haitta-aste on vähintään 50 %.

Mahdolliset lahjat, avustukset ja apurahat myönnetään kirjallisen hakemuksen perusteella. Säätiöiden hyvän hallintotavan mukaisesti avustuksia/lahjoja voidaan myöntää samalla henkilölle korkeintaan kolmen (3) vuoden välein.

Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr. voi myöntää rajoitetusti tukea myös Suomessa näkövammaistyötä tekeville tai suomalaisille näkövammaisjärjestöille, suoraan näkövammaisia hyödyttävään työhön.

Vasemmalta valikosta löytyy runsaasti lisätietoa ja ohjeita. Tee hakemus vasta kun olet tutustunut "ohjeita hakemiseen" -osioon ja hankkinut tarpeelliset liitteet ja selvitykset. Liitteet tulee lähettää samana päivänä kuin varsinainen hakemus on tehty.  Puutteellisia hakemuksia ei käsitellä.

 

Olethan tutustunut myös NKL:n  Apu itsenäiseen palvelujen hakemiseen - oppaaseen.

Näkövammaisen palveluopas 2021 (2022 uusin versio) antaa perustietoa Suomen lakiin perustuvasta sosiaaliturvasta ja siihen läheisesti liittyvistä palveluista ja tuista, jotka lisäävät näkövammaisten ihmisten omatoimista suoriutumista ja yhdenvertaisuutta.

Palveluopas 2021, Apu itsenäiseen palvelujen hakemiseen, NKL