Ohjeita asumiseen

Automaattisulakkeet
Jos jokin asuntosi laitteista ei toimi, tarkista ovatko sulakkeet päällä. Sulakkeet ovat automaattisia, joten niitä ei tarvitse vaihtaa. Jos sulake on pois päältä, sulakevipu on alhaalla. Nosta vipu ylös. Jos se ei pysy ylhäällä, ota yhteys huoltomieheen. Sulakkeen alla lukee minkä kohteen sulake on kyseessä. Kaikkien sulakevipujen ja isompien vikavirtakytkinten tulee olla ylhäällä.

Kotona-poissa -kytkin
Eteisestä löydät tavallista valokatkaisijaa muistuttavan kotona-poissa -kytkimen. Kun kytkin on poissa-asennossa, yläosa on painettu sisään ja siinä palaa punainen valo. Tässä asennossa keittiön sähkölaitteet ja -Pistokkeet ovat ilman virtaa. Jos kotona ollessasi keittiön laitteet eivät toimi, tarkista onko kytkin poissa-asennossa.

Safera-turvaliesi
Jos liesi lakkaa toimimasta tai Safera hälyttää, soita huoltomieheltä apua tai kutsu hänet paikalle.

Ovipuhelin
Vieraat pääsevät taloon ainoastaan asukkaan kanssa tai asukkaan avatessa oven ovipuhelinjärjestelmän kautta. Kun vieras painaa ulko-oven vieressä olevaa huoneistosi painiketta, järjestelmä hälyttää huoneiston sisällä oven vieressä olevassa käyttölaitteessa. Pääset puhumaan vieraan kanssa painamalla käyttölaitteen alaosassa keskellä olevaa isoa painiketta (laitteen koko alareuna). Kun olet varmistunut, että haluat päästää henkilön sisään, paina vähän ylempänä oikealla olevaa soikeaa painiketta, jolloin ulko-oven lukko aukeaa.

Lankapuhelin
Langallinen puhelin voidaan kytkeä puhelinpistokkeeseen ns. puhelinadapterilla, jonka saat tarvittaessa kuitatuksi Pengertuvasta.

Laajakaista
Pengertalossa on veloituksetta tarjottava laajakaista. Tietokone kytketään datapistokkeeseen työasemakaapelilla. Datayhteys on voimassa vain yhdessä asunnon datapistokkeessa kerrallaan. Jos haluat vaihtaa datayhteyden toisessa huoneessa olevaan datapistokkeeseen, mene asuntosi eteiseen sähköpääkeskukselle. Keskuksen alaosassa on ns. kotijakamo, jossa voit siirtää välikaapelin toisen pään pistokkeesta 1 samaisessa kytkentärimassa olevaan pistokkeeseen 2. Jos aktiivisen pistokkeen vaihtaminen ei onnistu, ota yhteys huoltomieheen.

Jätteiden lajittelu
Pengertalon asukkaiden tulee lajitella jätteensä. Jätekatosten astiat ovat seuraavassa järjestyksessä portilta katsottuna: Metalli, biojäte, paperi, kartonki. Lasinkeräysastia on jätekatosten välissä. Vasemmanpuoleisessa eli viimeisessä katoksessa on pelkästään sekajäteastioita.

Palautteet
Kaikki asuntoa koskevat palautteet tulee antaa kirjallisina mielellään sähköpostitse, postitse tai henkilökohtaisesti isännöitsijälle.

Ja vuokrasopimuksessakin mainittua:

Tupakointi
Asuinkiinteistö on kokonaisuudessaan savutonta tilaa. Tupakointi on kielletty koko talossa, niin asunnoissa, rappukäytävissä kuin parvekkeillakin. Sisäpihalla on tupakointipaikka.

Vakuutus
Huoneiston haltijalla tulee olla voimassaoleva, kattava kotivakuutus koko vuokrasopimuksen voimassaolon ajan.

Sähkösopimus
Vuokralaisella tulee olla oma sähkösopimus.

Asukaskansio
Urakoitsijan asukaskansio huoneistojen teknisistä tiedoista
 

<< Takaisin Helsingin Sokeaintalo-Säätiö-sivulle