Majatalo Onnela & Lomat

Majatalo Onnela sijaitsee Tuusulanjärven rannalla, vain vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Onnela tarjoaa kattavat kokous-, ravintola- ja majoituspalvelut viihtyisissä puitteissa luonnon keskellä.

Onnelan kotisivut

Lomien hakuun liittyvät asiat löytyvät vasemmalta valikosta.

Majatalo Onnelan palveluista 20 % alennus näkövammaisille ja alan yhdistyksille
Sokeain Ystävät tarjoaa näkövammaisyhteisöille ja näkövammaisille yksityishenkilöille 20 % alennuksen Majatalo Onnelan tilavuokrista, majoituksesta ja ruoasta.

Majatalo Onnelan palvelut ovat markkinahintaisia, Sokeain Ystävät ry tukee näkövammaisalalle tarjottavia alennuksia.

Historiaa
Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisössä ovat vaikuttaneet monet sanan, kuvan ja sävelten mestarit. Onnela oli Rantatien kuuluisa täysihoitola, jonka kanta-asiakkaana viihtyi kansallisrunoilijamme Eino Leinokin.

1800-1900 -lukujen taitteessa Suomessa elettiin kansallisromantiikan aikaa, jolloin taiteilijat kaipasivat maaseudun rauhaan. Runoilija Eino Leino kuului Onnelan kanta-asiakkaisiin, samoin Uuno Kailas, Unto Karri ja Eivari Vuorela.

Vuosisadan vaihteessa Rantatien kulttuurimiljöö houkutteli maisemiinsa myös kirjailija Juhani Ahon, Eero Järnefeltin, taiteilija Pekka Halosen, runoilija J. H. Erkon ja säveltäjämestari Jean Sibeliuksen. Kulttuurinnälkäiselle Rantatien maisemissa on paljon nähtävää.

Onnelan omistajat
1905 Johanna Sofia Bjöklund
1936 Paul Nikolajevitsch Shabelskin perikunta
1937 Sokeain Liitto, myöhemmin Näkövammaisten Loma ry
1993 Näkövammaisten Keskusliitto ry
2009- Sokeain Ystävät ry