Virkistyslomia ei enää voi hakea Sokeain Ystäviltä.

 

Vudoen 2020 virkistylomien hakuohjeet julkistetaan vuoden 2019 syyskuun loppuun mennessä.

Vuoden 2019 virkistyslomien ohjeet alla:

Virkistysloma on viiden vuorokauden ohjelmallinen loma aikuisille näkövammaisille täysihoidolla ja se vietetään Sokeain Ystävien omistamassa Majatalo Onnelassa Tuusulassa. Lomaan sisältyy majoitus kahden hengen comfort-huoneessa, kolme ruokailua päivässä, yhdessäoloa ja vertaistukea, monipuolista päivä- ja iltaohjelmaa sekä hierontahoitoja. Loman omavastuuosuus on 50 euroa per aikuinen. Majatalo Onnela veloittaa Sokeain Ystäviltä  550 euroa, ja lomailija maksaa omakustannuksensa 50,- suoraan Majatalo Onnelalle.

Kenelle
Virkistysloma on tarkoitettu normaalikuntoisille, lomalla itsenäisesti tai avustajan kanssa pärjääville näkövammaisille aikuisille henkilöille. Valinnat tehdään sosiaalisin ja taloudellisin perustein. Loma voidaan myöntää samalle henkilölle 2 vuoden välein.

Lomaa voivat hakea kaikki suomalaiset,  näkövammaiset henkilöt, joilla on haitta-asteeksi määritelty 50 %.

Mistä
Lomaa haetaan tänä vuonna uudistetusti suoraan avoimella hakemuksella Sokeain Ystäviltä. Avoimeen hakemukseen tulee laittaa tarkkojen henkilö- ja yhteystietojen lisäksi lyhyt selvitys miksi haluaa ja miksi loma olisi hakijalle hyväksi. Lisäksi hakemuksen liitteeksi tulee laittaa terveydenhoitajan tai lääkärin todistus hakijan terveydentilasta. Todistuksesta on ilmettävä hakijan kyky itsenäiseen toimintaan joko yksin tai avustajan avustamana. Sokeain Ystävät ry ottaa vastaan hakemuksen, päättää lomien saajista ja ilmoittaa myönnetystä lomasta suoraan hakijalle. Lomaviikot jaetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Milloin
Sokeain Ystävien virkistyslomaa haetaan tekemällä ja toimittamalla avoin hakemus Sokeain Ystäville  31.10.2018 mennessä. Sokeain Ystävät ry ilmoittaa lomasta vain saajille 10.12.2018 mennessä. Loma vietetään jollakin erikseen listatuista lomaviikoista, jolloin ohjelmaa ja vertaistukea on järjestetty. Ensimmäinen lomaviikko on viikolla 8. Muut lomaviikot ovat heinäkuussa, viikot 27,28 ja 29.

 

Klikkaa tästä,

Hakulomake virkistyslomailijaksi

 

Hakemus toimitetaan osoitteella Sokeain Ystävät ry / Majatalo Onnela, Rantatie 34, 04310 Tuusula  tai liitteineen mailitse miia.kiukkonen@syry.fi

 

Tiedustelut ja lisäkymykset mailitse miia.kiukkonen@syry.fi , Kiitos kaunis!

 

*Toimisto on kiinni 11.-21.10. välisen ajan. Sähköposteja voi kyllä laittaa tulemaan myös tällä välin.*

 

<< Takaisin Majatalo Onnela & Lomat-sivulle