AVOIMIN SILMIN
SOKEAIN YSTÄVIEN 125-VUOTISJUHLAKIRJA JULKISTETTIIN

Sokeain Ystävien juhlakirja Avoimin silmin on julkistettu Helsingissä ravintola Sea Horsessa YK:n vammaisten päivänä 3.12. 

Sokeain Ystävien juhlavuosi on päättymässä. 125 vuotta 29.1. täyttänyt yhdistys on viettänyt merkkivuotta monien juhlien merkeissä. Juhlavuosi päätettiin YK:n vammaisten päivänä 3.12. jolloin jaettiin Sokeain Ystävien tiedonvälityspalkinto ja julkistettiin juhlakirja Avoimin silmin – Med öppen blick.

Avoimin silmin – Sokeain Ystävät 125 vuotta -juhlakirjan on kirjoittanut rovasti, Sokeain Ystävien varapuheenjohtaja Ari Suutarla. Kirjassa on 240 sivua ja runsaasti kuvia. Suurin osa niistä on mustavalkoisia 16 sivun väriliitettä lukuun ottamatta.

Avoimin silmin kertoo Sokeain Ystävien tarinan alusta tähän päivään. Kirjoittaja sanoo,  että kirja on vilpitön kunnianosoitus ja kiitos henkilöille, jotka ovat 125 vuoden aikana yhdistyksessä kukin omalla paikallaan tehneet työtä sokeiden ja vaikeasti heikkonäköisten ja kuurosokeiden henkilöiden hyväksi tukemalla heitä vaihtelevissa elämäntilanteissa. Sokeain Ystävien kuva suomalaisen vammaisliikkeen ja näkövammaisten järjestöperheen omanatuntona on vähintään yhtä merkityksellinen kuin avustusten jakaminen.

Kirjassa on opetusneuvos Solveig Sjöstedtin kääntämä ruotsinkielinen tiivistelmä. Jari Aula ja Pontus Dammert ovat lukeneet sisällön äänikirjaksi, joka tulee daisynä mustavalkoisen kirjan mukana.

Sokeain Ystävät on juhlapäivän valinnallaan halunnut korostaa vammaisjärjestöjen ja vammaisten ihmisten yhteistyön merkitystä. Yhdessä meissä on voimaa ja yhteisesti saavutamme enemmän kuin yksin.

Sea Horsen julkistamisjuhla oli lämminhenkinen ja aidosti koskettava juhlahetki, jota monet kutsuvieraat kehuivat jälkeenpäin. Läsnä oli noin 60 kutsuttua. Vanhan ravintolan eli Sea Horsen, Sikalan, henki tuntui voimakkaana, tunnelma oli vapautunut, mukanaoleva, rento ja kiinnostunut. Juhlapuheille taputettiin aidosti ja puhujien, kamarineuvos Ture Tähtisen ja rovasti Ari Suutarlan kertomuksille ja muisteluille naurettiin aidosti vakavan asian lomassa.

Mieleen jäänyt tilaisuus päätettiin yhteiseen ruokailuun lohi- tai sienikeiton merkeissä. Rovasti Ari Suutarla siunasi ruuan perinteiseen tapaan, mikä tuntui poikkeuksellisen modernilta ja ennakkoluulottomalta.

Kutsuvieraat lähtivät kotimatkalle Avoimin silmin -kirja laukussaan.

Puheet ja kirjan ja kirjailijan esittelyt avautuvat linkeistä. 

Juhlakirjan kirjoittaja rovasti Ari Suutarla

Kirjoittaja Ari Suutarlan juhlapuhe

Sokeain Ystävät ry:n puheenjohtaja Ture Tähtisen Juhlapuhe

Ture Tähtinen näyttää Avoimin silmin -kirjaaAri Suutarla pitämässä juhlapuhetta.Valmis on, Ari Suutarla esittelee kirjaa ja daisyä.

"Täällä!" Puheenjohtaja Ture Tähtinen esittelee Avoimin silmin -kirjaa. Ari Suutarla pitämässä esittelypuhetta täydelle salille. "Valmis on!", Ari Suutarla Avoimin silmin -kirja ja sen daisyversio kädessään. Kaikki kuvat: Juha Vääräkangas. Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla. Kuvia saa käyttää vapaasti Avoimin silmin -kirjasta kertovissa jutuissa. 

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle