Pengertalon kohokartan julkistamistilaisuus 2010

Helsingin Kalliossa sijaitsevan Pengertalon eli sokeaintalon ympäristöstä on valmistunut kohokartta. Sen avulla näkövammainen voi liikkua itsenäisesti asuintalonsa lähiympäristössä ja muualla Kalliossa.

Kohokartassa on kohopainettuna kadut siten, että näkövammaisen on helppo seurata katuja sormenpäillä. Tärkeimmät kadut ja rakennukset on merkitty pistekirjoituksella. Kartassa on myös näkeväintekstiä, jotta avustaja voi yhdessä näkövammaisen kanssa opetella kartan käyttöä. Näkeviä varten kartan kohoumat on painettu tummalla.

Kartta on vähän tavallista aanelosta suurempi. Sen voi rullata ja ottaa mukaan. Siihen voi myös tehdä omia merkintöjä pistekirjoituksella tai kynällä.

Pengertalon eli Helsingin sokeaintalon kartat kustansi Sokeain Ystävät ry, maamme vanhin näkövammaisjärjestö, joka on perustettu 1887. Helsingin Sokeaintalo-Säätiön omistamassa Pengertalossa on 52 vuokra-asuntoa, joissa suurimmassa osassa vuokralaisena on näkövammainen.

Jutut
Juttuja saa käyttää vapaasti ja niitä voi lyhentää ja muokata ilman erillistä lupaa.

"Tämä kohokartta täytyi tehdä" - Eija-Liisa Markkula
Kohokartta jokaiselle näkövammaiselle - Ture Tähtisen puhe
Tavoitteena oma kartasto - Helinä Hirn
Näin kohokartta tehdään

Kuvat
Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla. Kuvia saa käyttää vapaasti Sokeain Ystävistä kertovissa jutuissa ja niitä saa rajata ja muokata ilman erillistä lupaa.

Eija-Liisa Markkula Ture Tähtinen ja Eija-Liisa Markkula
   
 
Etusormen alla Pengertalo  Helinä Hirn                                 

 

Timo Lehtonen on juuri saanut kartan. Eija-Liisa Markkula (oikealla) ja Helinä Hirn luovuttivat ensimmäisen kohokartan puheenjohtaja Ture Tähtiselle.

 

 

 

    

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle