Silmälääketieteen apurahat 2010

Sokeain Ystävät ry myönsi vuonna 2009 silmälääketieteen apurahoja yhteensä 35 000 euroa. Vuonna 2010 myönnetään jatkoapurahaa kahdelle tutkimukselle yhteensä 15 000 euroa.
  Tämä vuoden apurahansaajia ovat LL, silmälääketieteen erikoislääkäri Ville Saarela, jonka tutkimus käsittelee glaukooman eli silmänpainetaudin uutta mittaustapaa ja FM Hanna Västinsalo, joka on selvittänyt perinnöllistä kuurosokeutta aiheuttavaa Usherin oireyhtymää. Molemman tutkimukset saavat jatkorahoitusta 7500 euroa. Saarelan tutkimukseen on myönnetty vuodesta 2006 alkaen apurahaa yhteensä 32 500 euroa, Västinsalon tutkimukseen 34 000 euroa.
   Apurahojen jakotilaisuudessa 18.5. esiteltiin tutkimusten nykytilaa ja julkistettiin jokin aika sitten valmistunut tutkimus Näkövammaisten oppilaiden kartoittaminen Lapin läänissä. Sen ovat tehneet erityisopettaja Eeva Nikkanen ja professori Lea Hyvärinen. Tutkimuksesta käy ilmi, että näkövammaisia lapsia on jopa kymmenen kertaa enemmän kuin tähän saakka on tiedetty. He ovat moni- tai liikuntavammaisia, eikä heidän näkövammaansa ole osattu diagnosoida.
  Ohessa kaikista kolmesta tutkimuksista kirjoitetut lyhyet jutut, jotka ovat vapaasti median käytettävissä. Sokeain Ystävät on mainittava.

Näkövammaisia lapsia 10 kertaa luultua enemmän
Uusi mittaustapa glaukooman seurantaan
Kohti geeniterapiaa - Usher-lehdistötiedote

Biomedicumin Faculty Clubissa Helsingissä 18.5. 2010 pidetyssä tiedotustilaisuudessa olivat läsnä muun muassa professori Lea Hyvärinen, LL, silmälääketieteen erikoislääkäri Ville Saarela ja FM Hanna Västinsalo.  Saarela ja Västinsalo saivat 7500 euron apurahat jatkotutkimuksia varten. Professori Lea Hyvärinen esitteli valmistunutta tutkimusta, jonka toinen tekijä, erityisopettaja Eeva Nikkanen ei päässyt paikalle.


Kuvat

Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla. Kuvat on ottanut Ali Kinnunen. Kuvia saa vapaasti käyttää Sokeain Ystävistä kertovissa jutuissa.

FM Hanna Västinsalo, professori Lea Hyvärinen ja silmälääkäri, LL Ville Saarela. Västinsalolla ja Saarelalla on kunniakirjat apurahan myöntämisen merkiksi. Sokeain Ystävät ry:n sihteeri Miia Jalonen, FM Hanna Västinsalo, professori Lea Hyvärinen, LL Ville Saarela ja Sokeain Ystävät ry:n puheenjohtaja Ture Tähtinen. Biomedicumine Faculty Clubin aulassa professori Lea Hyvärinen, FM Hanna Västinsalo ja LL Ville Saarela.

 

FM Hanna Västinsalo, professori Lea Hyvärinen, silmälääkäri, LL Ville Saarela ja Sokein Ystävien sihteeri Miia Jalonen ja puheenjohtaja Ture Tähtinen. FM Hanna Västinsalo ja apurahakunniakirja. LL, silmälääketieteen erikoislääkäri Ville Saarela ja FM Hanna Västinsalo kunniakirjoineen.

   
 

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle