Silmälääketieteen apurahat 2011

Sokeain Ystävät ry myöntää H.W. Schalinin rahastosta vuosittain silmälääketieteellisiä apurahoja näkövamman hoitoa tai estämistä koskeviin tutkimuksiin. Apuraha voi olla korkeintaan 30 000 euroa ja se myönnetään joko yhtenä summana tai jaettuna.

Vuonna 2011 apurahaa myönnettiin kahdelle tutkijalle. Silmälääketieteen professori  Tero Kivelä tutkimusryhmineen sai 12 000 euroa tutkimukseen nimeltä Verkkokalvon syöpä Suomessa vuosina 2000-2009.

Toinen tutkija, FM Hanna Västinsalo, sai vielä kerran jatkorahoitusta 8000 euroa väitöskirjatutkimuksensa loppuun saattamiseksi. Hänen tutkimuksensa nimi on Perinnöllisen kuulo-näkövammaisuuden, Usherin syndrooman, molekyylibiologinen tutkimus. Västinsalo on saanut Sokeain Ystävät ry:ltä kuuden vuoden aikana tutkimukseensa yhteensä 42 100 euroa.
 

Aiheeseen liittyvät jutut:

Geeniterapia entistä lähempänä Usherin taudissa

Lääkehoito tehoaa verkkokalvonsyöpään

 

Kuvat

Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla.

 

   
Professori Tero Kivelä    

  

FM Hanna Västinsalo
FM Hanna Västinsalo    

 

Kuvien ja tekstien käyttöehdot

Kaikkia tältä sivulta ladattavia tekstejä ja kuvia saa lainata ja käyttää vapaasti Sokeain Ystävien silmälääketieteen apurahoihin liittyvissä uutisissa, jutuissa ja kirjoituksissa. Kuvat on ottanut Ali Kinnunen. Kuvaajan nimeä ei tarvitse mainita, mutta sen saa mainita. Kaikkia tekstejä saa käyttää sellaisenaan, lyhentää tai käyttää vain osittain.

 

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle