SOKEAIN YSTÄVÄT 125 VUOTTA

Suomen vanhin näkövammaisjärjestö, suomalaisten näkövammaisten hyväksi 29.1.1887 perustettu Sokeain Ystävät ry on täyttänyt 125 vuotta.  Juhlavuoden suojelija oli ministeri Elisabeth Rehn, juhlavuoden teema Avoimin silmin.
Sokeain Ystävät on näkövammaisen tukena arjessa. Se jakaa avustuksia, palkintoja ja apurahoja näkövammaisille ja heidän hyväkseen tehtävään työhön. Vuonna 2011 myönnettiin 233 000 euroa.
Sokeain Ystävät on kunnostuttanut lopettamisuhan alla olleen Helsingin Sokeaintalo-Säätiön Pengertalon, jossa asuu 50 näkövammaista. Pengertalon jonossa on 60 näkövammaista eli toiselle näkövammaisten talolle on tilaus.

Juhlat Pörssitalossa

Sokeain Ystävät ry:n 125-vuotisjuhlat pidettiin Helsingin Pörssitalossa. Tulevaisuusseminaarin alustajina olivat ministeri Elisabeth Rehn, professori Heikki Hiilamo ja Sokeain Ystävien puheenjohtaja, kamarineuvos Ture Tähtinen. Paikalla oli koko näkövammaiskenttä. Monilla vierailla oli valkoinen keppi, joillakin opaskoira.
Juhlien musiikista vastasivat suurimmaksi osaksi näkövammaiset taiteilijat, mm. Minna Starkkila, Ronja Oja ja Sokeain Ystävien valitsema vuoden näkövammaistyöntekijä Sune Huldin, joka lauloi ja säesti itseään flyygelillä.
Puheenjohtaja Ture Tähtisen puheessa oltiin kadonneen aatteen jäljillä, mutta lopuksi todettiin yhteisesti, että aate ei ole hävinnyt. Sokeain Ystävät jatkaa avoimin silmin alkuperäinen aate kirkkaana mielessään.

Artikkelit

Avoimin silmin 125 vuotta
Juhlavuoden suojelijan ministeri Elisabeth Rehnin juhlapuhe
Professori Heikki Hiilamon alustus
Puheenjohtaja Ture Tähtisen puhe

Kuvat

Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla.


Ministeri Elisabeth Rehn

Ministeri Elisabeth Rehn.

Juontaja Laura Ruohola

 

 

 

 

 

 

 

Juontaja Laura Ruohola.

Professori Heikki Hiilamo.

Tulevaisuusseminaarin paneelikeskusteluun osallistuivat vasemmalta kamarineuvos Ture Tähtinen, professori Heikki Hiilamo, ministeri Elisabeth Rehn, Vammaisneuvoston pääsihteeri Sari Loijas ja Sydänliiton talousjohtaja Taisto Kuronen.

Sokeain Ystävien varapuheenjohtaja Ari Suutarla (oikealla) ja hallituksen jäsen, opetusneuvos Solveig Sjöstedt ojensivat puheenjohtaja Ture Tähtiselle kamarineuvoksen nimityskirjan lämpimien onnittelujen kera

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle