Sokeain Ystävät ja Lidl Suomi lahjoitusyhteistyöhön

Sivustolla on Sokeain Ystävät ry:n tiedotteita, julkaisuvapaita artikkeleita ja kuvia sekä lehdissä ja muissa tiedotusvälineissä julkaistuja artikkeleita.

SOKEAIN YSTÄVÄT JA LIDL SUOMI LAHJOITUSYHTEISTYÖHÖN

Vuonna 2012 lahjoitettiin näkövammaisille 1800 arjen apuvälinettä

Sokeain Ystävät ry ja Lidl Suomi Ky allekirjoittivat 23.4. yhteistyösopimuksen yli 1800 arjen apuvälineen lahjoittamisesta näkövammaisille. Yhteistyö tapahtuu Sokeain Ystävien 125-vuotisjuhlan kunniaksi. Allekirjoittajina olivat toimitusjohtaja Ture Tähtinen Sokeain Ystävät ry:stä ja Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen.

Sokeain Ystävät ry lahjoittaa näkövammaisille 1000 puhuvaa henkilövaakaa Näkövammaisten Keskusliiton alueyhdistysten kautta. Myöhemmin lahjoitetaan vielä 300 vaakaa lisää mm. erilaisilla kampanjoilla. Puhuvat vaa´at saapuvat Suomeen touko-kesäkuussa.

Samalla vahvistettiin, että Lidl Suomi osallistuu Sokeain Ystävien terveyskampanjaan lahjoittamalla näkövammaisille 200 puhuvaa verenpainemittaria ja 300 valolla varustettua suurennuslasia. Myös nämä tuotteet jaetaan alueyhdistysten kautta. Verenpainemittarit ja suurennuslasit tulevat elo-syyskuussa.

Sokeain Ystävät ry:n ja Lidl Suomi Ky:n sopimus edustaa uuden ajan yhteistyömallia: näkövammaisille toimitetaan mahdollisimman tehokkaasti ja edullisesti laadukkaita arjen apuvälineitä, joita näkövammainen tarvitsee voidakseen paremmin. Näkövammaisten etu on, että edullisia tuotteita saadaan samalla rahasummalla useammalle.

Puhuvien vaakojen lahjoituksella Sokeain Ystävät haluaa edistää näkövammaisten terveyttä ja hyvinvointia ja ehkäistä sairauksien syntyä. Myönteinen painonhallinta on tehokas keino mm. kakkostyypin diabeteksen ja monien muiden sairauksien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä. Puhuvan vaa´an avulla painontarkkailu on näkövammaiselle mahdollista omatoimisesti.

Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen  ja Sokeain Ystävät ry:n toimitusjohtaja Ture Tähtinen allekirjoittamassa sopimusta. Kuva Juha Vääräkangas. Kuva suurenee tallennettavaksi klikkaamalla.

Sokeain Ystävät ry:n toimitusjohtaja Ture Tähtinen ja Lidl Suomi Ky:n toimitusjohtaja Lauri Sipponen juuri allekirjoitettu sopimus käsissään. Kuva Juha Vääräkangas. Kuva suurenee tallennettavaksi klikkaamalla.

 

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle