Juhlavuoden 2012 kirjoituskilpailu

Märta Tikkanen: antologian aineksia

Sokeain Ystävät ry:n 125-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julistetun kirjoituskilpailun voittajat valitsi kirjailija Märta Tikkanen, jonka mielestä kirjoituskilpailun taso oli korkea. Parhaat kirjoitukset julkaistaan juhlakirjassa Avoimin silmin 125 vuotta, joka ilmestyi loppusyksystä 2012.

Ensimmäisen palkinnon voitti Teija Kustula Petäjävedeltä, toisen palkinnon Vesa Sinervä Jyväskylästä ja kolmannen palkinnon nimimerkki MS Sipoosta. Märta Tikkanen halusi lisäksi myöntää kunniamaininnan Ari Laaksolle Säynätsalosta.

Teija Kustulan kirjoitus Sokeain Ystävien auttavat kädet on valitsijan mielestä hyvin muotoiltu ja rakennettu kokonaisuus, jossa vaikeat kokemukset on käsitelty vaikuttavasti. Vahvuus, toivo ja toisten ihmisten läheisyys jäävät mieleen.

Vesa Sinervän kirjoituksesta Kaksisataa vuotta ystävyyttä Märta Tikkanen sanoo että tässä tulevaisuuden kuvitelmassa uusi tekniikka saa tilaa ja antaa ulottuvuutta samalla kun elintärkeät arvot nostetaan esille ja korostetaan. Hyvin ja luontevasti muotoiltu.

Nimimerkki MS:n  Juhlapäivällinen on puolestaan erilainen ja omaperäinen ja siinä epäluulo ja pelko väistyvät kun luottamus ojennettuun käteen kasvaa. Kielellisesti hyvin toteutettu teksti.

Ari Laakson Tasa-arvoa näkevien yhteiskunnassa on valitsijan mielestä kieleltään selkeä ja käsittelee tärkeää aihetta, joka korostaa taloudellisen tuen merkitystä myös tasa-arvoa edistävänä tekijänä.

Kirjailija Märta Tikkanen.Voittaja Teija Kustula.Toisen palkinnon saaja Vesa Sinervä.Kunniamainnan saaja Ari Laakso.Yhteiskuvassa Vesa Sinervä ja Teija Kustula.

Sokeain Ystävien kirjoituskilpailun tuomari, kirjailija Märta Tikkanen, voittaja Teija Kustula, toisen palkinnon saaja Vesa Sinervä, kunniamaininnan saanut Ari Laakso ja alhaalla yhteiskuvassa Vesa Sinervä ja Teija Kustula. Kuvat: Juha Vääräkangas. Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla. Kuvia saa käyttää vapaasti Sokeain Ystävien kirjoituskilpailusta kertovissa jutuissa.

Tuomarin ja palkittujen haastattelut ja voittajakirjoitukset

Kirjailija Märta Tikkasen haastattelu

Teija Kustulan haastattelu ja voittajakirjoitus

Vesa Sinervän haastattelu ja toiseksi tullut kirjoitus

Kolmas palkinto nimimerkille MS

Ari Laakson haastattelu ja kunniamaininnan saanut kirjoitus

Kaikkia kirjoituksia saa käyttää Sokeain Ystävien kirjoituskilpailusta kertovissa jutuissa.

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle