Vuoden näkövammaistyöntekijä 2011 Sune Huldin


Vuoden näkövammaistyöntekijäksi 2011 valittiin it-asiantuntija Sune Huldin, 45. Hän on ruotsinkielisen näkövammaisjärjestön FSS:n it-vastaava, tietokoneiden kanssa kasvanut nörtti, joka on keksinyt, miten vanhakin ihminen saadaan oppimaan tietokoneen käyttöä. Vanhin Sunen oppilaista on ollut 94-vuotias.
Vuoden näkövammaistyöntekijän valitsee Sokeain Ystävät ry. Palkinto jaettiin neljännen kerran. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Vuoden näkövammaistyöntekijäksi valittiin näkövammainen. Sune Huldin on syntymäsokea.  
Sokeain Ystävät ry:n puheenjohtaja Ture Tähtinen mainitsi palkitsemispuheessaan mm. arvostavansa sitä, että Sune Huldin on rakentanut siltaa suomenkielisten ja ruotsinkielisten näkövammaisten välille toimimalla molemmissa näkövammaisten keskusjärjestöissä (FSS ja NKL).
Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf:n kunniapuheenjohtaja Arto Vanhanen puolestaan sanoi, että Sunen ansiosta ruotsinkieliset näkövammaiset ovat pysyneet mukana nykyajan informaatioyhteiskunnassa. Vanhanen kiitteli Sune Huldinin tapaa tehdä työtään. Sune ei vain istu kansliassaan tai näprää työpaikalla koneitten kanssa, vaan hänet nähdään näkövammaisten ihmisten seurassa kursseilla ja kotikäynneillä.
Sokeain Ystävien varapuheenjohtaja Ari Suutarla piti tärkeänä, että ensimmäisen kerran Vuoden näkövammaistyöntekijäksi valittiin näkövammainen. Sunen ei tarvitse yrittää samaistua näkövammaisen ohjattavansa osaan vaan hän tietää, miten vaikeaa esimerkiksi kotisivuviidakossa seikkailu voi olla näkövammaiselle.
Sune itse oli sitä mieltä, että hän ei oikeastaan edes ajattele olevansa näkövammainen, toki hän on huomannut, että jotkin asiat ovat hänelle vaikeampia kuin näkeville, mutta hän on oppinut tulemaan toimeen sellaisena kuin on.
Vuoden näkövammaistyöntekijän palkitsemistilaisuus Ravintola Lasipalatsin Helsinki-kabinetissa 1.12.2011 oli lämminhenkinen tilaisuus, jossa oli ilo olla mukana.

Tällä sivulla on  ladattavia kuvia ja taustajuttu. Molempia saa lainata ja käyttää vapaasti.
 

Vuoden näkövammaistyöntekijä 2011 Sune Huldin -artikkeli (.doc)

 

Kuvat

Vuoden näkövammaistyöntekijä 2011 Sune Huldin. Sune Huldin ja Sokeain Ystävät ry:n puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Ture Tähtinen.

 

                                                Sune Huldin, Ture Tähtinen ja Sokeain Ystävien sihteeri Miia Jalonen.

 

 
Palkittu Vuoden näkövammaistyöntekijä Sune Huldin kukkineen ja kunniakirjoineen.                                                                                    


 

Kuvat suurenevat tallennettaviksi klikkaamalla. Kaikkia tältä sivulta ladattavia tekstejä ja kuvia saa lainata ja käyttää vapaasti Sokeain Ystäviin liittyvissä uutisissa, jutuissa ja kirjoituksissa. Kuvat: Juha Vääräkangas.

 

<< Takaisin Julkaisuja-sivulle