Fastigheter

 

Terrassgatan 11
Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr. äger och förvaltar fonden Helsingin Sokeaintalo och dess stenhus i Berghäll i Helsingfors. Byggnaden omfattar cirka 50 bostäder för synskadade.

Onnela värdshus
Onnela värdshus är beläget vid Tusbysjöns strand, en dryg timmes färdväg från Helsingfors. Onnela är uthyrt till Krapihvi Oy, som där  erbjuder omfattande mötes-, restaurang- och övernattningsutrymmen trivsamt och naturskönt beläget.

Schalins hus, Kaptensgatan 11
De Blindas Vänner sålde allt sitt innehav av bostäder och affärsutrymmen på Kaptensgatan 11 i Ulrikasborg i Helsingfors på hösten 2020. Bostäderna hyrdes i huvudsak ut till seende personer. Den helt blinda Herman Walentin Schalin lät bygga fastigheten Kaptensgatan 11 år 1901.

Petasvägen 2-4
De Blindas Vänners verksamhetsutrymmen ligger i Baggböle, på Petasvägen 2-4. I samma hus fungerar företag i olika branscher samt Hantverkscentret där seende och synskadade företagare verkar. I byggnaden finns även bostäder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I menyn till vänster hittar du ytterligare information om de fastigheter som är anslutna till De Blindas Vänner rf:s verksamhet.