Uutiset


Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr.:n uutiset löytyvät tältä sivulta alkaen vuodesta 2019.  Uusimmat uutiset ovat ensimmäisenä. Yhdistyksen ennen vuotta 2019 julkaisemat uutiset löytyvät  vasemmasta palkista.

Toimistomme osoite on:  Mikonkatu 8 A K141 9.krs  00100 Helsinki

 

24.10.2022   Silmälääketieteen apurahat jaettu.

Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr. julistaa Schalinin rahastosta haettavaksi apurahoja näkövamman hoitoa tai estämistä koskevaan lääketieteelliseen tutkimukseen. Huomioimme haussa erityisesti nuoret ja tutkijantyönsä alkuvaiheessa olevat tutkijat.

Hakuaika alkoi 7.11 ja päättyi 6.12.2022. Apurahan saajista päätettiin joukuussa 2022.

Vapaamuotoisen hakemuksen tuli sisältää

 • CV
 • henkilö- ja yhteystiedot
 • tutkimuksen suomenkielisen tiviistelmän max 2 sivua
 • apurahan käyttösuunnitelman
 • tiedot aiemmin samaa tutkimusta varten haeuista ja saaduista apurahoista
 • tiedot muihin vastaaviin tutkimuksiin haetuista ja saaduista apurahoista
 • tutkimuslaitoksen tai sairaalan johtavan (silmä)lääkärin suositus

Hakijan tulee ilmoittaa mihin seraavista pääryhmistä hakemus kuuluu:

 • Glaukooma
 • Melanooma/basiliooma
 • Silmänpohjan/verkkokalvon rappeuma
 • Diabetes
 • Näkövammaisuuden estäminen
 • Muut

Hakmukset toimitetaan 6.12.2022 mennessä osoitteeseen:

Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr.

Mikonkatu 8 A K141 9 krs

00100 Helsinki

Kuoreen merkintä "Silmälääketieteen apuraha"

 

 

15.6.2022

Petaksentie 2-4 kiinteistö siinä olevine rakennuksineen on siirtynyt Rakennusliike T2H Helsinki Oy:n omistukseen. T2H vastaa tarvittaessa kaikkiin kiinteistöä koskeviin kysymyksiin.

Käsityökeskuksen yrittäjät vastaavat kukin omien palveluidensa osalta; yhteystiedot löytyvät Käsityökeskuksen kohdalta.

 

3.11.2020

Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner ry:n yhdistyslain määräämä selvitystilalaskelma käsiteltiin ja hyväksyttiin jäsenkokouksessaan 3.11.2020. Yhdistys lakkautettiin yhdistyslain ja yhdistyksen sääntöjen mukaisesti. Näin kaikki Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner ry:n toiminta ja varallisuus ovat päätösten mukaisesti siirtynyt perustettuun Sokeain Ystävät - De Blindas Vänner sr. -säätiöön.

 

30.10.2020

Sokeain Ystävät sr on myynyt kaikki omistamansa huoneistot ja liiketilat AsOy Kapteeninkatu 11:ssä.

 

09.10.2019

Sokeain Ystävät vuokraa Onnelan kiinteistön Krapihovi Oy:lle. Vuokrasopimus on määräaikainen ja päättyy osapuolten väliseen vuokrakohteen kliinteistökauppaan vuokra-ajan päätyttyä. Majatalo Onnela Oy'n toiminta jatkuu normaalisti 31.12.2019 asti, jonka jälkeen kiinteistö kokonaisuudessaan siirtyy Krapihovi Oy'n hallintaan. Silloin toteutuu myös Majatalo Onnela Oy'n liikkeen luovutus, jossa henkilökunta, asiakassopimukset sekä keskeiset liiketoiminnan ostosopimukset siirtyvät Krapihovi Oy:lle.

Sokeain Ystävät ry'n omistusaikana  Onnelan kiinteistö kehitettiin loma- ja kurssikeskuksesta merkittäväksi kokous- ja kongressihotelliksi Tuusulanjärven rannalla, jossa voidaan järjestää vaativimmatkin yritysten ja yhteisöjen tarvitsemat tilaisuudet ja kokoukset. Onnelassa vietetään myös häitä ja muita perhejuhlia komealla Tuusulanjärveen viettävällä rantatontilla.

Sokeain Ystävät ry tarjosi myös talvilomilla ja kesäisin lähes 2000 virkistyslomaviikkoa näkövammaiselle ja heidän avustajilleen vuodesta 2009, kun Onnelan kiinteistö siirtyi Sokeain Ystävät ry'n omistukseen silloiselta Näkövammaisten Keskusliitolta.